Dydaktyka studia stacjonarne
rok akademicki 2017/2018
I stopień
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka
Specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowieka
Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowych
Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowieka
Fizjologia żywienia człowieka
Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życia
Suplementy diety i preparaty dietetyczne
Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowania
Specjalność: technologia i żywienie
Kierunek: Mikrobiologia stosowana
Kierunek: Turystyka i rekreacja
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu
II stopień
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka
Specjalność: żywienie człowieka
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowia
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologii
Normy i zalecenia żywieniowe - aspekty praktyczne
Żywienie w różnych stanach fizjologicznych
Specjalność: technologia i biotechnologia żywności; technologia rybna; ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznych
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologii
Normy i zalecenia żywieniowe - aspekty praktyczne